BÜTÜN KONULAR
Üyelik Girişi
Site Haritası
Seminer Takvimi
YALNIZLIK ÜLKESİ

Oyunlar 3

Ayakkabısını alma

Oyuncu Sayısı: Grup

Amaç: Eşleme yapma, dikkat etme.

Materyal: Sepet, çocukların ayakkabıları.

Uygulama: Çocukların birer ayakkabıları ayaklarından çıkarılır. Ayakkabılar sepete konur. Çocuklar, eğitimcinin iki metre ilerisinde yan yana dizilir. Eğitimci yanındaki sepetten rastgele bir ayakkabı çıkararak çocuklara gösterir. Ayakkabısını tanıyan çocuk, gelip ayakkabısını giyer. Daha sonra sırayla diğer ayakkabılar çıkartılıp gösterilir. Ayakkabısını tanımayan çocuğun dikkati önce ayağındaki ayakkabıya, sonra da diğer ayakkabıya çekilir, böylece ayakkabısını tanımasına yardım edilir.

Ayakkabısını bulma

Oyuncu Sayısı: Grup

Amaç: Eşleme yapabilme.

Materyal: Sepet, çocukların ayakkabıları.

Uygulama: Çocukların birer ayakkabıları ayağından çıkarılır. Ayakkabılar sepete konur. Sepet çocuklardan iki metre ileriye bırakılır. Sırayla her çocuğa, “Git, sepette diğer ayakkabını bul,” denilir. Çocuk sepetteki ayakkabısını bulup giyer. Ayakkabısını bulamayan çocuğa yardım edilir.  

Eşini bulma

Oyuncu Sayısı: Grup

Amaç: Eşleme yapabilme.

Materyal: İki kırmızı, iki mavi, iki sarı, iki yeşil, iki siyah şapka (veya çorap, eldiven, terlik), kutu.

Uygulama: Her renkten bir şapka kutuya konur. Diğer şapkalar da masanın üstüne dizilir. Çocuklar sırayla masanın üstünden bir şapka alarak, kutunun içinden aynı renkte olanını bulur. Daha sonra şapkaları eğitimciye verir ve şapka karşılığında ödülünü alır.

Elmaları toplama

Oyuncu Sayısı: Grup

Amaç: Dikkatini geliştirme, alma ve tutma ile ilgili koordinasyonu destekleme.

Materyal: Yapay veya kartondan kesilmiş kırmızı ve yeşil elmalar (her çocuk için 5 tane elma), iki kutu, ip.

Uygulama: Çocuklar iki gruba ayrılır. Bir gruba kırmızı elma, diğer gruba da yeşil elma denilir. Bir kutunun üstüne yeşil, diğer kutunun üstüne kırmızı elma yapıştırılır. Diğer elmalar karışık olarak yere atılır. Her çocuk, toplaması gereken elmaları müzik eşliğinde toplayarak uygun kutuya koyar. Bütün elmalar toplanıncaya kadar oyuna devam edilir.

Koşu yarışı

Oyuncu Sayısı: Grup

Amaç: Koşmayla ilgili koordinasyonu geliştirme

Materyal: Yiyecek, düdük.

Uygulama: Çocuklar, spor salonunda veya bahçede yan yana ve sırtları eğitimciye dönük olacak biçimde dizilirler. Eğitimci yaklaşık 10 metre ileride, elinde çocukların çok sevdiği bir yiyeceği tutar. Düdüğün sesiyle birlikte, çocuklar eğitimciye doğru geri adımlarla koşarlar. Bu arada çocuklar başlarını çevirip arkalarını görmeye çalışabilirler. Eğitimcinin yanına ilk ulaşan çocuk yiyeceği alır. Oyun belli bir süre devam ettirilir.

Dereden geçme

Oyuncu Sayısı: Grup

Amaç: Sembolik oyun oynama becerisini geliştirme.

Materyal: Halı, kilim veya yolluk, karton, makas.

Uygulama: Kartonlar, ayakkabı tabanı biçiminde kesilir. Halının üzerine belli aralıklarla bırakılır. Bazı yerlere iki tane yan yana bırakılır. Halının dere, kesilen kartonların da dere içinde bulunan taşlar olduğu söylenir. Suya düşmeden taşların üzerine basarak karşıya geçilmesi gerektiği ve suya düşenin oyundan çıkacağı anlatılır. Sonra çocuklar sırayla dereden geçirilir. Dereyi başarıyla geçen çocuklar alkışlanarak ödüllendirilir.

Ev eşyalarını yerleştirme

Oyuncu Sayısı: Bireysel ve grup.

Amaç: Sembolik oyun oynama becerisini geliştirme.

Materyal: Minyatür ev eşyaları, karton, makas.

Uygulama: Kartonların üst kısımları kesilerek açık hale getirilir. Kenarlarına kalemle pencereler çizilir ve ön kısımlarında kapı açılır. “Bu oturma odası” veya “Senin odan,” denilerek çocuğun minyatür eşyaları yerleştirmesine yardım edilir. Çocuğun oyuna katılımını sağlamak için odaya yerleştirilecek parça gösterilerek, “Bunu nereye yerleştirelim?”, “Al bunu, uygun bir yere bırak” veya “Buraya bıraksan daha iyi olur” denir.

Sembolik yemek yeme

Oyuncu Sayısı: Bireysel ve grup.

Amaç: Sembolik oyun oynama, gruba uyma ve taklit etme becerilerini geliştirme.

Materyal: Eğitimci ve her çocuk için birer adet plastik tabak, kaşık, bıçak, çatal ve yuvarlak masa, sandalyeler.

Uygulama: Yemek yemeye başlamadan önce odanın/sınıfın bir köşesinde musluk varmış gibi eller yıkanır. Sonra çocuklarla karşılıklı oturulur. Materyaller uygun bir biçimde masanın üzerine konur. Eğitimci model olarak yemek yemeye başlar, sonra çocuklara dönerek, “Hadi benim gibi yapın, yemeğinizi soğutmadan yemeye başlayın,” der. Yemekten sonra musluğun olduğu köşede eller yıkanıp dişler fırçalanır.

Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam52
Toplam Ziyaret66190946
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat