BÜTÜN KONULAR
Üyelik Girişi
Site Haritası
Seminer Takvimi
YALNIZLIK ÜLKESİ

Dikkat Eksikliği İlaçları

Dikkat Eksikliği İlaçları Gerçekten İşe Yarıyor mu? Dikkat Eksikliği İlaçlarının Yan Etkileri Var mı? Dikkat Eksikliği İlaçları Kullanmak Gerçekten Gerekli mi? Dilerseniz Son Sorudan Başlayalım Cevaplamaya; Dikkat Eksikliği İlaçlarını Kullanmak Zorunda Değilsiniz.

Dikkat Eksikliği İlaçları yerine Başaran Yayınları'nın Dikkat Kitaplarını alıp öncelikle sorunun ne derece olduğunu belirleyebilirsiniz.

Dikkat kitabı satın almak için tıklayın >>>

Milyonlarca çocuk bu hastalığın tedavisi sırasında Ritalin ve Concerta gibi methylphenidate içerikli uyarıcı ilaç ya da karışık amfetamin uyarıcı Adderall isimli ilacı kullanıyor. 1955 yılında onaylanan Ritalin en eski ve yaygın araştırılması yapılan ADHD ilacıyken, Adderall ve Concerta ise Amerika'da yaklaşık 10 yıldır satılıyor.

Araştırmacılardan Kristine L. Witt, tedavi gruplarında uyguladığımız ilaç tedavisiyle bağlantılı herhangi bir kromozal etki görmediklerini belirterek, "Bu bulgular oldukça güvenilir" dedi.

Hayvanlarda yapılan birkaç çalışma Ritalin kullanımı ile tümör gelişimi arasında bir bağ olduğunu belirtirken, 2005 yılında insanlarda yapılan ilk pilot çalışmaya göre Ritalin kullanımının kansere yol açan kromozal hasar ile bağlantılı olduğu açıklandı.

Bunu izleyen çalışmalar ise ortaya atılan bu ilişkiyi destekleyen bulgular olmadığını gösteriyor. En son yapılan çalışmada, 6-12 yaş arası ADHD hastası 47 çocuk Ritalin LA, Adderall, Adderall XR ya da Concerta ilaçlarını 3 ay boyunca kullandı. İlaçlara başlamadan önce alınan kan örnekleri ve 3 aylık tedavinin sonunda alınan örnekler, kromozal bozukluk, kromozom parçalarının imalı bozukluğu ve özdeş kromozomlar arasındaki genetik madde değişikliği açısından değerlendirildi.

Üç standart kromozom hasarı ölçümü 2005 yılındaki çalışmadaki sonuçları yok eden son nokta oldu. 2 çalışmanın sonuçları birbirinden çok farklıydı. Çocuk Sağlığı ve İnsani Gelişim Ulusal Enstitüsü'nden Donald R. Mattison, "Biz tedavinin kromozom hasarına yol açtığına dair anlamlı bir artış göremedik. Sonuçlar bu tedavinin iyileştirici seviyeleri göz önüne alınınca kromozomlara zarar vermediğini gösterdi" dedi.

Dikkat Eksikliği İlaçlarının uzun süreli güvenirliliği

Florida Üniversitesi'nden DEHB uzmanı Profesör Regina Bussing, yeni yapılan çalışmanın ilaç endüstrisi değil, Amerikan hükümeti tarafından finanse edilen yüksek kalitede bir çalışma olduğunu belirtti. Duke Üniversitesi'nden ADHD program yöneticisi Scott H. Kollins ise ADHD ilaçlarının kromozal bozukluğa yol açmadığı artık açıkça ortaya çıktığını belirterek, ancak bu ilaçların uzun süreli güvenirliliğiyle ilgili önemli soruların halen durduğunu sözlerine ekledi.

Kollins, "Uzun süreli etkileri hakkında çok fazla bilgimiz yok. Bunu tespit etmek için bu ilaçları kullanan hastaları takip etmeye ihtiyacımız var" dedi. Çalışmada aynı zamanda çocukluk döneminde yıllarca uyarıcı kullanımının ileriki dönemlerde kalp krizi ve felç riskini artırabileceği konusunda uyarılar yer alıyor. Kollins, bu konuda da şunları söyledi: "15 yıl boyunca bu ilacı kullanan çocukta hipertansiyon ve diğer kardiyovasküler risk faktörleri üzerinde ne gibi etki yapacağını bilmiyoruz. Bunun için hiçbir kanıtımız yok, bu çalışmalar bunun için yapılmadı" dedi.

 

http://www.basaranyayinlari.com

Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam36
Toplam Ziyaret66190507
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat